Tjen penger på nett, samtidig som du ser en god film

Content NO

Det finnes mange forskjellige inntektskilder på nett, og det er faktisk noen som tjener penger på å se på filmer og TV-serier. Det kan høres for godt ut for å være sant, men du har sannsynligvis sett videoer på YouTube som enten er omtaler eller humoristiske reaksjoner på store kinofilmer eller serier? Det er selvfølgelig ikke enkelt å slå seg fram i dette markedet, men det er mulig.

Du må elske film og serier for å lykkes

Det er nesten helt nødvendig å være en skikkelig filmnerd for å lykkes med innhold basert på film, kino og serier. Hvis du har sett alle de store filmene innenfor én eller flere sjangere, og følger med på alle nylanseringer på tjenester som Blockbuster, da er det kanskje mulig for deg å lage innhold som andre kan være interessert av.

Samtidig er det nødvendig å tenke over målgruppen hvis du har som hensikt å tjene penger på å lage innhold. Ta en titt på topplister, igjen kan tjenester som Blockbuster på blockbuster.no benyttes, for å se om temaet du har tenkt skrive om er populært.

Det grunnleggende – «fair use» og «monetization»

Å lage inntektsbringende innhold på for eksempel YouTube er selvfølgelig en hel vitenskap, men det er noen begreper som du vil møte umiddelbart:

  • «Fair use» handler om retten til å bruke innhold fra for eksempel filmer i dine egne videoer. Det er selvfølgelig ikke lov å helt enkelt stjele andres innhold, «fair use» regulerer bruken av innhold i forbindelse med for eksempel omtaler.
  • «Monetization» handler om å gjøre om noe til penger, og brukes ofte om plassering av reklame rundt videoer på YouTube. Å bli «demonetized» er noe av det verste som kan skje innholdsskapere.

Se på en film i kveld med god samvittighet – kanskje det er begynnelsen på en karriere der du lager videoer og annet innhold på nett?