10 billig og enkle kostymeideer til Halloween

Er kreativiteten eller kontoen tom? Her får du inspirasjon til budsjettvennlige Halloween kostymer.

halloween.kostyme.spar.penge

Snart er Halloween like rundt hjørnet og det er på tide å gå til innkjøp av godteri og utstyr til Halloween. Halloween er en perfekt dag som passer hånd i hånd med høsten mørke og kulde. Det er en skummel og skremmende høytidsdag der du kan garantere en god fest.

Nå som folk sakte men sikkert planlegger festen for denne skumle høytidsdagen, så tenkte vi å hjelpe dere på vei. Derfor vil vi komme med noen tips og ideer for kostyme, noe som alltid skaper et problem ved Halloween.

Fortvil ikke, vi vet stresset. Derfor har vi gjort valget av kostyme mye enklere for deg. I denne bloggposten har vi samlet 10 billige og enkle kostymeideer for deg å velge mellom. Noen av kostymene superenkle, mens andre er litt mer tidskrevende. Felles for alle kostymene er at de er budsjettvennlige.

1. Willy og Wenda

Holger .kostyme

Vi kjenner de alle fra våres barndom, der vi har prøvd å finne Willy i bøkene ”Hvor er Willy”. Det å kle seg ut som Willy/Wanda er en del lettere enn å finne han/henne i bøkene. Det kreves ikke mange ressurser for å få tak i et Willy/Wanda kostyme.

Du skal bruke:

 • En rød stripet lue
 • En rød stripet genser 
 • Jeans eller ola skjørt

Det beste tipset for å finne Willy og Wenda kostyme er å dra på Fretex eller loppemarked. En annen god ide er å dra på festmagasiner som kanskje har klærne. Hvis du ikke kan få tak i en rød stripet tøy kan du jo male røde striper på en hvit lue og genser.

2. Snapchats hundefilter

Snapchat .hund

Dette kostymet er litt mer inn i tiden og er nok kjent for mange fra den sosiale appen Snapchat. Det kan også tenke seg at man har sett bilder på Instagram der dette filteret er tatt i bruk. Rock festen med dette kostymet.

Du skal bruke:

 • Papir
 • Et hårbånd
 • En trepinne 
 • Tape 
 • Ansiktsmaling eller make up

Det finnes hundrevis av forskjellige versjoner for denne utkledningen. På det store internett kan du ta en titt for å finne en du liker. Når du har funnet din versjon, så klipper du delene og taper ørene på hårbåndet og tungen på pinnen.

Det som gjenstår er den vanskeligste delen, nemlig å sette på nesen med tape. Her anbefaler vi en tynn elastisk tråd eller bare å male på nesen selv med ansiktsmaling. Kom festen i forkjøpet og bli en vinner med hundefilteret.

3. Mumie

Mummie .kostyme

Hvis du er presset på tid eller vil ha en enkel løsning så er det bare å velge den klassiske mumien. Dette kostymet fungerer hver gang, og i tillegg er den litt skummel som passer ypperlig med Halloween.

Du skal bruke:

 • Toalettpapir

Du skal enkelt bare bruke toalettpapir for å vikle deg inn i et par lag med toalettpapir. Du skal sørge for at papiret er viklet godt om så ikke kostymet løsner i løpet av de første 10 minuttene.

4. Error code

Error .kostyme

Dette er et tidsriktig kostyme for han eller henne som ikke orker å kle seg ut. Det eneste du skal gjøre er å finne en hvit t-skjorte som du ikke bruker mer og skriver ”ERROR 404 – Kostymet ikke funnet”. Raskt og enkelt har du et kostyme som du ikke må bruke tid eller en formue for å finne.

Du skal bruke:

 • En t-skjorte 
 • En sort tusj

5. Roise the Riveter

Rossie .kostyme

Navnet er kanskje ikke så kjent, men når man ser bilder og plakater av personen så blir hun fort gjenkjent. Roise var et symbol på de mange arbeidende kvinner under andre verdenskrig. Dette er dog ikke bare et kostyme med et statement, men også et kostyme hvor du kan få lov til å se godt ut.

Du skal bruke:

 • Polka prikket tørklede
 • Blå skjorte
 • Et stykke papir

6. Godteripose

Slikpose .kostyme

Hvem elsker ikke søtsaker? Du kan lett kle deg ut som en fargerik pose med godteri. Hvis du er litt ekstra kreativ kan du også snu dette kostymet til en pose med uhyggelig Halloween godteri.

Du skal bruke:

 • En gjennomsiktig plastikkpose
 • Fargerike ballonger
 • En sløyfe

For å lage dette kostymet skal du bare klippe hull i posen til armer og bein for så å tre ned i posen. Fyll posen med ballongene og bind den fast om halsen med sløyfen. Hvis du vil sprite opp kostymet kan du for eksempel tegne på kostymet eller lime fast logoprint på ballongene.

7. Piñata

Pinata .kostyme

Dette kostymet er super lett å lage og er riktig festlig. Det tar dog litt mer tid å lage dette kostymet enn de andre. Derfor anbefales det ikke å lage dette kostymet en time før festen.

Du skal bruke:

 • Fargerikt papir
 • Tape
 • Et hårbånd

Når du skal lage kostymet skal du bare lage lange strimler av papir og sørge for å tape dem godt sammen. Deretter lager du bare et horn av et stykke papp for så å dekke det med fargerikt papir og sette det på hårbølen. Husk å være litt forsiktig med dette kostymet ettersom det er laget av papir.

8. Moderne Ariel

Havfrue .kostyme

Du behøver ikke en stor og dyr kjole for å være prinsesse til Halloween. Her får du en moderne fortolkning av havfruen Ariel, så kan du også være en prinsesse og samtidig overholde budsjettet.

Du skal bruke:

 • En lilla topp
 • Grønne bukser eller en grønn nederdel. 
 • En gaffel

Denne fortolkningen av havfruen Ariel gir deg frihet til å være kreativ. Du kan gjøre den akkurat som du vil så lenge du holder deg til de riktige farger. Man kan også bruke stoffrester som alternativ om man ikke har lilla topp eller grønne bukser. Det eneste man gjør er å binde stoffrestene til kroppen og man vil da se ut som en havfrue.

9. Stickman

Stickman

Dette er et klassisk og utrolig lett kostyme å lage. I tillegg behøves det ikke de store kreative evner for å lage dette kostymet.

Du skal bruke:

 • Hvit klær
 • Sort tape
 • Hvit papp eller kartong
 • En gummistrikk eller elastisk tråd

Ta de hvite klærne på og få hjelp fra en av dine venner til å sette på tapen. Det er viktig at det blir formet som en mann. Deretter så skjærer du kartongen/pappen i en sirkel og tegner et glad ansikt på. Dette er et fint kostyme der du kan bruke de hvite klærne om igjen, ettersom tapen bare skal fjernes av klærne.

10. Sims Karakter

Sims .kostume

Et kostyme for de som elsker spillet Sims. Dette kostymet er dog litt annerledes og har en spesiell twist. Derfor skal du tenke deg om en ekstra gang før du velger dette kostymet til festen.

Du skal bruke:

 • Hårbøyle
 • Ståltråd
 • Grønt papir
 • Papp 
 • Hudfarget maling

Bruk det grønne papiret til å lage den grønne plum bob’en over på hodet og fest på hårbøylen med ståltråden. Ta så et stykke papp som er stort nok til å dekke din kropp, og mal så sensur firkanter på pappen med hudfarget maling. Med et er du klar til festen!

 

 

Kilder: Willy/Wanda = party city/Pinterest, Snapchat hund = Elorabee/Youtube, Mummie = Vanillajoy.com, Error = Stayathomemum.com, Rosie = Her campus/Pinterest, Godteri = Payton Gutting/Pinterest, Pinata = FreeFunHalloween.com, Havfruen Ariel = On the Henkaa Blog, Stickman = MoneyWiseMoms.com, Sims = Theladida.com.